Het concept

Marc Koehler architects en Reytec Innovation projects hebben een innovatief woonconcept ontwikkeld vanuit de visie dat een woning licht, ruim, duurzaam, energiezuinig en vooral betaalbaar moet zijn. De kaswoning maakt door middel van een serre optimaal gebruik van de zon, de grootste gratis energiebron die de mens ter beschikking heeft. De serre biedt een ruime kas die uw woonoppervlak en woongenot grote delen van het jaar vergroot. De serre levert ook energie en kan als plantenkas gebruikt worden. Een snelle bouw is een vereiste, waarbij de volgende factoren belangrijk zijn:

  • Betaalbaar
  • Duurzaam (Cradle to Cradle)
  • Energiezuinig (epc < 0,6)
  • Energie voorzienend
  • Innovatief

 

In samenwerking met bouwbedrijf ReyTech heeft architect Marc Koehler een bekend Hollands fenomeen – de kas – toegepast bij het ontwerpen van deze woningen. Door kassenbouwtechniek in het ontwerp te integreren, wordt optimaal gebruik gemaakt van de positieve eigenschappen van de zon. Slechts enkele zonnestralen zorgen voor een direct verwarmde woning. Buiten wordt binnen. Het vele glas en licht geeft een aangenaam gevoel van ruimte.

De serre en kasbouwtechniek

De woningen kunnen worden uitgevoerd met een grote woonserre die groten delen van het jaar extra woonruimte biedt en tegelijkertijd zorgt voor energiebesparing. Bij gebruik van dubbelglas, vergroot u de gebruiksmogelijkheden van deze extra ruimte. De serre zorgt voor een natuurlijke en voorverwarmde ventilatie in de rest van de woning. Er is een uitstekend systeem voor klimaatbeheersing. De woningen zijn voorzien van spuiventilatie. In de serre zitten dakramen die, afhankelijk van de temperatuur buiten, via een sensor automatisch open en dicht gaan. De serre heeft ook nog een extra isolerende werking tussen buiten en de overige binnenruimte.

Snel, betrouwbaar en betaalbaar

De woningen worden gebwoud van een stalen frame in combinatie met industriële sandwichpanelen voor dak en gevel. De glazen gevels zijn gemaakt van standaard aluminium profielen uit de kassenbouw. U heeft de keuze uit nieuw of gebruikt aluminium in de tinten blank, zwart of wit. Ook heeft u keuze uit enkel of dubbel glas, de PV-cellen worden in het glas geïntegreerd. De gevel kan, wanneer desgewenst, nog een afwerklaag krijgen zoals houten latten voor een warme uitstraling. Dit casco-systeem kan in 2 maanden worden opgebouwd. De afbouw van keuken, badkamer en interieur kan u naar eigen wens invullen, eventueel door ons begeleid en uitgevoerd. Bouwbedrijf Reytec staat garant voor een goede nazorg en geeft 10 jaar garantie op het casco.

 

Compact wonen Ruim en licht wonen Natuurlijke ventilatie
compact en energiezuinig wonen in de winter  extra ruim en licht wonen van voorjaar tot najaar! natuurlijke ventilatie in winter door voor- verwarmde ventilatie- lucht uit de serre!

Referentieprojecten

 

Referenties

deel deze informatie met anderen