de stadskaswoning

street-view-1200Impressie van verschillende typen stadskaswoning

Er zijn kavels te koop in alle soorten en maten. Steeds vaker zien we kavels waar u uw droomhuis in een rij – aaneengesloten – kunt bouwen (of verbouwen in een bestaande situatie). Met ons concept ‘Kaswoning’ kiest u voor een uniek en innovatief ontwerp. Het ontwerp komt in elke woonomgeving en bij elke vorm van stedenbouw, tot zijn recht. De woning is flexibel qua afmetingen en kan overal worden toegepast.

De stadskaswoning wordt casco gebouwd met uitstekende kas of met een kas tussen twee gevels en bestaat uit glas en een inpandige serre. Zo ervaart u elke dag het gevoel van ruimte en licht. De serre wordt gebouwd op basis van kasbouwtechniek en is een multifunctionele ruimte. U kunt er bijvoorbeeld in het voor- en najaar extra genieten van de zonnestralen terwijl u een boek leest in uw favoriete stoel. Of u kunt de ruimte gebruiken als plantenkas en uw favoriete kruiden, planten of bloemen kweken. Met de keuze voor dubbelglas, vergroot u de gebruiksmogelijkheden van deze extra ruimte. Uiteraard is bij de constructie van de serres rekening gehouden met alle mogelijkheden voor klimaatbeheersing, zonwering, verduisteringsmogelijkheden en privacy. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden.


De verschillende typen stadskaswoning

Soorten en maten
De moderne stadskaswoning is het duurzame antwoord van Marc Koehler Architects op de woonwensen in de Veemarkt. Deze woning is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en biedt u alle vrijheid. Of u nu een woning van twee of drie verdiepingen hoog wil, met plat of puntdak en een normale of juist extra diepe kas wil, alles is mogelijk. Zelfs voor het type gevel, de plaatsing van uw trap en berging zijn er verschillende mogelijkheden.  Ook is de woning in breedte aanpasbaar aan uw eisen en zijn er verschillende varianten in maten, zoals onze compact of large stadskaswoning. De basiswoning is voorzien van alle hedendaagse gemakken en heeft een laag energieverbruik. Kenmerkend zijn de verspringende grote gevelopeningen en de onderhoudsarme en CO2 vriendelijke houten gevel. Naar eigen wens en smaak kan de basiswoning uitgebreid worden met verschillende kas en serre mogelijkheden. Creëer zo jouw ideale woning passend bij jouw wensen en verlangens.

Principe-klimaat-480
Het klimaat principe

Verwarmen en koelen
Door op een slimme manier gebruik te maken van de zon kunt u op eenvoudige wijze zowel in de zomer als in de winter energie besparen. Zo wordt in de winter uw woning opgewarmd door de voorverwarmde lucht uit de kas. Maar wat veel mensen niet weten is dat u ook in de zomer uw huis kunt koelen met het natuurlijke schoorsteen effect dat ontstaat door de opwarmende lucht in de kas. Door de dakramen van de kas open te zetten, stijgt de warme lucht en kunt u via de woning koele lucht aanzuigen.

In een persoonlijk gesprek inventariseren wij graag uw wensen, op basis daarvan maken wij graag een toegespitst ontwerp. Wij vertellen u hier graag meer over onze werkwijze.

Stadskaswoning
Een type stadskaswoning met de kas aan de straatkant

deel deze informatie met anderen