de smaaktuin

140414_render01

140414_render02


Het smaaktuin woningenblok met collectieve tuin

Op het Veemarktterrein, vlakbij het centrum van Utrecht, worden 40 nieuwbouwwoningen gerealiseerd die in mede opdrachtgeverschap, samen met de consument, worden ontwikkeld. Marc Koehler Architects is met de stadskaswoning een van de drie architecten die betrokken is bij de Smaaktuin. De toekomstige bewoners hebben veel invloed door de nauwe samenwerking met de architecten, terwijl ERA Contour de ontwikkel- en bouwzorgen uit handen neemt.

voorgevel geschaald 5 huizenImpressie van de gevel gelegen aan straat

130322_vr_tuingevelAFImpressie van de gevel gelegen aan de veranda een collectieve tuin

veemarkt-render
Lekker barbecueën met de familie in de tuin (kaswoning met serre 2)

De Smaaktuin staat voor: smaak, buitenleven in de binnentuin en duurzaam wonen en leven. Drie architecten, waaronder Marc Koehler Architects, zijn verkozen om een ontwerp te maken voor de Smaaktuin. Het resultaat is veertig unieke huizen met een modern-duurzame uitstraling. Spelen en ravotten, moestuinieren en relaxen in de zon zijn zomaar enkele mogelijkheden van een eigen terras/tuin en de gezamenlijke binnentuin. In de Smaaktuin wonen is het beste van twee werelden: de levendigheid van de stad buiten en de groene oase binnen het hof. De beslotenheid, rust en luwte bieden je als bewoner een fijne leefomgeving.

scene1 copyGeniet van veel licht en ruimte in uw interieur

Bij de oplevering van de woningen wordt ook de hele collectieve binnentuin aangelegd. Daarna zijn de bewoners zelf de baas in de tuin. Met een Vereniging van Eigenaren wordt het beheer goed geregeld en heeft iedereen een gelijke inbreng. Door de tijd kan de tuin meegroeien met de activiteiten en interesses van de bewoners.


Impressie schets van de collectieve tuin

Interesse?
De verkoop is 11 juni 2013 van start gegaan. Ben je geïnteresseerd in wonen in de Smaaktuin en wil je graag meedenken in één van de workshops of op de hoogte gehouden worden? Vul dan het contactformulier in op of kijk op www.smaaktuin.nl om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen.

Kijk voor meer actuele informatie op www.desmaaktuin.nl

deel deze informatie met anderen